Italijanski Engineering u septembru otvara firmu u Konjicu

0
320
Potpisani ugovor o realizaciji projekta omogućit će zapošljavanje 20 radnika

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić, direktor italijanske kompanije CO.VE. Engineering Srl. Emanuele Verzegnassi i projekt menadžer firme Eurosjaj Konjic Admir Pekić danas su potpisali ugovor o pokretanju sestrinske firme CO.VE. Engineering Srl u Konjicu, koja bi trebalo da počne sa radom u septembru ove godine.
“Grad Konjic nastoji biti na usluzi privredi i privrednicima i stvoriti povoljan poslovni ambijent za potencijane investitore. Te mjere daju rezultate, što su na naše zadovoljstvo prepoznali predstavnici firme iz Italije, koji su se odlučili investirati u Konjic. Također smo ih uvezali sa drugim općinama u BiH, sa našom susjednom Općinom Jablanica i nadamo se da će u skorije vrijeme proširiti svoje proizvodne kapacitete i na području Jablanice, ali i drugih bh. sredina”, kazao je Ćatić.
“Naša sestrinska firma bi trebalo da počne sa radom u septembru, a neposredno prije toga vršit ćemo prijem radnika koji su nam potrebni. Za početak će to biti 20 radnika. Krajem avgusta imamo namjeru ovu lijepu priču proširiti sa potencijalnim investitorima iz Njemačke, Austrije i Italije, koji će posjetiti Konjic i Jablanicu i vidjeti sve ono što je nedavno nama prezentirano”, kazao je Emanuele Verzegnassi, direktor kompanije CO.VE. Engineering Srl.
Admir Pekić, projekt menadžer firme Eurosjaj, koja će biti podrška kompaniji CO.VE. Engineering Srl. istakavši da su radovi na pripremi za otvaranje pomenute firme u Konjicu u toku, naglasio je kako je potpisan ugovor o saradnji, pripremljen prostor, a da u svemu najviše raduje činjenica da će uskoro biti zaposleni novi mladi ljudi, kao i da je u planu da se povoljno poslovno okruženje predstavi na pravi način novim potencijalnim stranim investitorima, što bi znatno doprinijelo razvoju Konjica i konjičke privrede.