Izgradnja autoceste Tuzla-Brčko-Orašje od velikog značaja za TK i FBiH

0
425
Novalić razgovarao sa predstavnicima Tuzlanskog kantona o autocesti Tuzla-Brčko-Orašje

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić danas je u Sarajevu razgovarao s premijerom Tuzlanskog kantona Kadrijom Hodžićem, predstavnicima gradova Srebrenik i Gradačac, te privrednicima s područja Tuzlanskog kantona.
U fokusu razgovora je bila putna infrastruktura, odnosno projekt izgradnje autoceste Tuzla-Brčko-Orašje.
Zajednički stav svih učesnika današnjeg sastanka je da se treba nastaviti s realizacijom ovog infrastrukturnog projekta koji je od velikog značaja za Tuzlanski kanton, ali i cijelu Federaciju BiH. Kantonalna vlada i gradske uprave preuzele su obavezu da pristupe izradi integralne saobraćajne studije na osnovu koje će biti izrađena strategija razvoja cestovne mreže Tuzlanskog kantona. Na ovaj način će kantonalni i lokalni predstavnici posebno akcentirati optimalne trase autoputa koje će servisirati potrebe svih lokalnih zajednica s područja ovog kantona.
“Vlada Federacije je opredjeljenja da se ovaj projekt realizira i u budžetu za ovu godinu su planirana sredstva za njegovu provedbu”, istakao je premijer Novalić.
Premijer TK Kadrija Hodžić pohvalio je inicijativu premijera Novalića.
“Raduje me što svi dijelimo isti stav, bez obzira na politička opredjeljenja, a to je izuzetan značaj ovog projekta za Tuzlanski kanton”, rekao je premijer Hodžić.
Sastanku su prisustvovali zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Nedžad Branković i direktor JP Autoceste FBiH Elmedin Voloder, te resorni ministri u Vladi Tuzlanskog kantona.