OneLife Rally stiže u Sarajevo

0
589
Na ruti od Istanbula do Praga, 100 superautomobila će posjetiti i BiH, te 30.6. i 1.7. će vozila biti u Sarajevu

U svom petom izdanju OneLife Rally, jedan od najvećih automobilističkih evenata u Evropi, po prvi put prolazi kroz Bosnu i Hercegovinu. Vozači supersportskih i egzotičnih automobila kreću 26. juna iz Istanbula, sa zaustavljanjem u Sofiji, Prištini, Beogradu, Sarajevu, Budimpešti i 3. jula stižu na konačno odredište – Prag.
Na putu kroz BiH kraći predah će napraviti na benzinskoj pumpi Hifa Petrol na Ilidži (Sarajevo), te benzinskim pumpama Hifa Petrol u Tuzli, Žepču, Srebreniku i Orašju gdje će se nakon točenja HPlus Euro 6 BMB 100 Racing goriva družiti sa svim zaljubljenicima luksuznih automobila.
Kompanija Hifa Petrol će u Sarajevu 30. juna organizovati cjelodnevni event gdje će ljubitelji automobila uživati u paradi egzotičnih i prestižnih automobila marki Ferrari, Lamborghini, Porsche, Bentley, Maserati i mnogih drugih, rijetko viđenih u BiH, a vrijednih i po nekoliko stotina hiljada eura. Posjetioci će imati priliku družiti se sa vozačima ovih automobila, te upoznati veliki broj uspješnih i poznatih učesnika.
Za vozače ovih supersportskih automobila vožnja je užitak i životna filozofija. Njihov cilj nije utrka i rally kao vid takmičenja već samo uživanje u vožnji, krajolicima i gastronomskoj ponudi zemalja koje posjećuju. Svake godine, na popis stavljaju različite zemlje i gradove kroz koje prolaze, kako zbog želje vozača tako i zbog brojne publike koja ih prati. Zahvaljujući kompaniji Hifa Petrol uživanje u ovoj atrakciji biće omogućeno i građanima Sarajeva, Tuzle i Gradačca.
Kako je najavljeno, 100 fantastičnih automobila krstariti će ulicama Sarajeva, a glavni event će biti održan ispred hotela Europe u Sarajevu.
Organizatori OneLife Rally-ja baš kao i njihov generalni sponzor, Hifa Petrol, izuzetnu pažnju posvećuju socijalno ugroženim kategorijama društva, te je praksa da svake godine na eventu organiziraju dobrotvornu akciju i prikupljena sredstva doniraju lokalnom udruženju, pa će tako biti i ovaj put u Sarajevu, gdje će se prikupljena sredstva donirati udruženju ‘Srce za djecu’, organizaciji koja pomaže i pruža podršku djeci oboljeloj od raka.
Ovaj vrhunski događaj će definitivno utjecati na stvaranje boljeg imidža gradova kroz koje prolaze i zasigurno pokrenuti nove investicije u našoj zemlji. Ovaj jedinstven događaj ruši stereotipe o BiH, te kreira pozitivne priče i promoviše turizam u našoj zemlji.