Payoneer sklopio sporazum sa eBayom

Dva giganta, Payoneer i eBay, sklopili su sporazum o saradnji koja će ljudima širom svijeta omogućiti da lakše trguju i obavljaju transakcije

0
386
eBay nastavlja upravljati plaćanjima u većem broju zemalja uz podršku Payoneera

Payoneer, globalna platforma za plaćanja i elektronsku trgovinu koja podstiče rast miliona digitalnih biznisa širom svijeta, objavio je da je pokrenuo saradnju sa eBayom kako bi prodavcima u odabranim zemljama omogućio da budu plaćeni za ono što prodaju na eBay platformi.
eBay se udružio sa Payoneerom u okviru svoje misije modernizacije platforme, pojednostavljenja njenog funkcionisanja i lakše naplate za prodavce širom svijeta. Uz pomoć Payoneera, prodavci na eBayu će imati brži pristup sredstvima, veću fleksibilnost u upravljanju naplatama u različitim valutama i bolji pristup potencijalnim kupcima preko različitih međunarodnih eBay sajtova.
Payoneer će od aprila 2021. godine upravljati naplatama eBay prodavaca iz Kine, dok će eBay proširiti upravljanje plaćanjima širom svijeta. eBay i Payoneer namjeravaju da ovu uslugu uvedu i u drugim zemljama tokom ove godine.
Payoneer je sklopio ovaj sporazum nakon najave da će postati postati javno akcionarsko društvo kasnije ove godine zahvaljujući poslovnom aranžmanu sa jednom kompanijom za preuzimanja u posebne svrhe. Talas digitalizacije koji se ubrzao tokom pandemije je dodatno istakao važnost nesmetane globalne trgovine, s obzirom da sve više kupaca i prodavaca trguje na međunarodnom nivou. Payoneer je tokom 2020. godine obradio platne transakcije u vrijednosti od 44,4 milijarde dolara, što je 53% više nego 2019. godine.
“Čast nam je što smo postali partner eBaya, istinskog pionira i giganta u svijetu elektronske trgovine. Naša misija kao kompanije koja podstiče trgovinu je da sarađujemo sa prodavcima na svakoj platformi gdje obavljaju transakcije”, izjavio je Scott Galit, generalni direktor Payoneera. “Upravljanje plaćanjima na našoj platformi je ključna komponenta unapređenja eBay iskustva za naše klijente. Drago nam je što ćemo biti partner Payoneeru u vrijeme ovakvog rasta obje naše kompanije”, dodala je Alyssa Cutright, potpredsjednica za globalna plaćanja u eBayu.
Nikola Mehandžić, Business Development Director Payoneera u Srbiji, rekao je da kompanija ulaže velike napore da pomogne razvoj međunarodnih biznisa, te da je partnerstvo sa eBayom jasan dokaz toga.
“Ovo strateško partnerstvo omogućit će ljudima širom svijeta da lakše trguju i obavljaju transakcije. E-commerce zajednicau balkanskom regionu već je značajna, sa hiljadama lokalnih preduzeća koja prodaju na međunarodnom tržištu. Kako se digitalizacija trgovine ubrzava kao rezultat Covida, vjerujemo da ćemo i u narednoj godini bilježiti eksplozivan rast iz ovog regiona. Zahvaljujući ovoj novoj saradnji, e-commerce prodavci koji koriste eBay imat će brz pristup svojim sredstvima u više valuta, što će im omogućiti da razvijaju svoje poslovanje i iskoriste globalnu priliku”, zaključio je Mehandžić.