Povratak historijskih boja za sve Porsche modele

0
128
Još veća individualizacija: Porsche ispunjava posebne zahtjeve u vezi boja

Sa svojim novim opcijama ‘Boja po uzorku’ i ‘Boja po uzorku Plus’, Porsche Exclusive Manufaktur proširuje svoj asortiman posebnih boja eksterijera za sve serije modela. Fokus je na dostupnosti klasičnih Porsche boja prepoznatljivih iz godine u godinu. Za specifične zahtjeve postoji i mogućnost izrade nijansi po mjeri prema specifikacijama kupca.
”Kroz historiju našeg brenda su bile prepoznatljive neobične završne obrade boja koje su važna karakteristika razlikovanja. Ovom ponudom oživljavamo kultne klasične boje i proširujemo već širok raspon standardnih i posebnih boja u svim serijama modela za više od 160 nijansi“, kaže Alexander Fabig, lider odjela za individualizaciju i klasiku.
Posljednjih godina, potražnja za automobilima Porsche sa bojama po narudžbi je naglo porasla. Sa svojim novim opcijama, Porsche Exclusive Manufaktur je značajno povećao kapacitet u ovoj oblasti. Novi odjel za miješanje boja je počeo sa radom u glavnom pogonu u Zuffenhausenu, gdje stručnjaci za boje miješaju desetine sastojaka do posljednjeg miligrama kako bi se postigla željena nijansa.
Svaka serija je podijeljena u dvije posude za farbanje za karoseriju i dodatne dijelove. Područja koja se farbaju na vozilu uglavnom se sastoje od aluminija, plastike i kompozita od ugljika/fiberglasa. Mješavina materijala, različite metode nanošenja i temperature sušenja zahtijevaju različite sastave boja, ovisno o dijelu. Ploče za poređenje serije su lakirane i služe kao referentni uzorci boja tokom završnog pregleda vozila.
Zahvaljujući opciji ‘Boja po uzorku’, trenutni Porsche modeli mogu imati ove privlačne klasične boje. Asortiman je raznolik i ovisi o seriji modela i lokaciji proizvodnje. Za serije modela 911 i 718 postoji više od 100 dodatnih boja koje možete izabrati. Za modele Panamera, Macan i Cayenne postoji više od 50 opcija, dok dodatnih 65 boja upotpunjuju asortiman za one koji se odluče za Taycan.
Opcija ‘Boja po uzorku’ se može naručiti kao dio novih konfiguracija vozila u Porsche centrima. Isporuka se produžuje za oko tri mjeseca u poređenju sa standardnim bojama. Cijene unutar serije modela variraju ovisno o derivatu. Na primjer, ‘Boja po uzorku’ za većinu modela 911 i 718 košta 8.806 eura; za 718 GT i 911 Turbo, Turbo S i GT modele košta 9.877 eura*.
Ponuda će biti integrisana u Porsche Car Configurator početkom 2022. godine.
Za specifične zahtjeve boja, Porsche Exclusive Manufaktur ide korak dalje: sa opcijom „Boja po uzorku Plus“ završni sloj boje se može birati gotovo u potpunosti slobodno. Opcija je dostupna za linije modela 911, 718 i Taycan.
Primjeri cijena za opciju ‘Boja po uzorku Plus’: 17.612 eura za većinu modela 911 i 718 i 19.754 eura za 718 GT i 911 Turbo, Turbo S i GT modele.
________________
* Preporučena maloprodajna cijena za Njemačku uključuje 19% PDV-a

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here