Raiffeisen ponovo proglašena bankom godine u BiH

Magazin The Banker dodijelio je RBI priznanje za 'Banku godine u Srednjoj i Istočnoj Evropi'

0
897
Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke u BiH: Ponosni smo na priznanje magazina The Banker

Finansijski magazin The Banker dodijelio je nagradu Raiffeisen banci za za najbolju banku u Bosni i Hercegovini u 2019. godini.
“Sa zadovoljstvom smo preuzeli nagradu koja dodatno naglašava naš razvoj i dostignuća u posljednjih dvanaest mjeseci te smo iznimno ponosni na priznanje magazina The Banker za ‘Najbolju banku u BiH u 2019. godini’. Ostvarili smo dobre rezultate razvijajući nove proizvode i usluge te prateći tehnološki napredak. Djelujući u skladu s našom misijom nastojali smo pretvoriti inovacije u vrhunsko korisničko iskustvo, te osigurati klijentima lakše i jednostavnije poslovanje s Bankom“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.
Dobnigg je dodao da je ovo priznanje rezultat zajedničkog, predanog i posvećenog rada svih članova tima Banke i predstavlja pravi poticaj da nastavimo unapređivati kako bi klijentima pružili dodatnu vrijednost pri korištenju njihovih usluga.
Na dodjeli priznanja Raiffeisen Bank International AG (RBI) je po dvanaesti put primila nagradu ‘Banka godine u Srednjoj i Istočnoj Evropi’ od časopisa Financial Times-a ‘The Banker’.
“Ove nagrade vidim kao potvrdu našeg fokusa na korisničko iskustvo klijenta, posebno kada je riječ o digitalizaciji“, izjavio je Johann Strobl, generalni direktor RBI-a.
Pored Raiffeisen banke u Bosni i Hercegovini i mrežne banke RBI u Bugarskoj i Ukrajini su proglašene ‘Bankom 2019. godine’ na njihovim tržištima.