U Sarajevu uspješno završen program obuke mladih u hotelijerstvu

0
484
Program obuke omogućio je polaznicima sticanje znanja i vještina iz oblasti hotelijerskog biznisa

Podjelom diploma polaznicima, službeno je završen jednomjesečni program obuke u sektoru hotelijerstva u sarajevskom Bosmal Arjaan by Rotana hotelu.
Ovaj personalizirani program omogućio je svim polaznicima sticanje novih znanja i vještina, pod mentorstvom stručnjaka iz oblasti hotelijerskog biznisa. Program je realizovan s ciljem doprinošenja rješavanju jednog od najvećih problema u sektoru hotelijerstva u BiH, ali i ostatku regiona – nedostatak kvalitetne radne snage.
Kroz intenzivnu obuku, odabrani kandidati su tokom 4 sedmice kompletirali 60 sati obuke, u jednoj od dvije grupe odjela. Prvu grupu odjela činili su prihodi i rezervacije, te recepcija, a drugu odjel hrane i pića, te kuhinja.
O postojećoj potražnji za ovakvim programima govori i veliki broj zainteresovanih, zbog čega tim jedinog deluxe aparthotela u Sarajevu ne isključuje mogućnost ponovne organizacije sličnih programa.
“Svi polaznici su pokazali želju da maksimalno iskoriste znanje i iskustvo svojih mentora, zbog čega su nerijetko dolazili mnogo češće nego je to bilo predviđeno. Ja im od srca želim svu sreću u nastavku njihove karijere“, rekao je Marko Korica, generalni direktor Bosmal Arjaan by Rotana hotela.