Samsung će u 2021. proširiti ponudu preklopivih telefona

Samsung će u 2021. nadograditi napredne mogućnosti vještačke inteligencije na Galaxy uređajima

0
725
TM Roh, predsjednik i direktor odjela za mobilne komunikacije u kompaniji Samsung

Još od rane mladosti, TM Roh, predsjednik i direktor odjeljenja za mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics, je bio fasciniran inženjerstvom i tehnologijom. Ova godina je učinila da još više cijeni sve što ona omogućava i što bi u budućnosti mogla da donese.
On kaže da ga je 2020. godina osnažila u posvećenosti da u potpunosti otkrije beskrajnu moć i potencijal tehnoloških rješenja da ljudima pruže personalizovana iskustva, koja obogaćuju njihove živote i omogućavaju im da izraze svoju individualnost.
“Kako se približavamo kraju ove godine i razmišljam o tome šta donosi 2021, osjećam se ohrabreno različitim načinima na koje Samsung koristi otvorenu saradnju sa drugim kompanijama u nastojanju da unese autentične inovacije u živote korisnika i da ih podrži u njihovim ličnim planovima. Nikada nismo vjerovali u jedna-veličina-za-sve koncept mobilnih iskustava. Predvodili smo industriju u budućnost pomoću 5G tehnologije i serijom preklopivih pametnih telefona. Sada radimo na revolucionarnim inovacijama na polju 5G mreže, vještačke inteligencije (AI) i Internet of Things (IoT), kako bismo redefinisali parametre onoga šta mobilni telefon može da radi i pružili korisnicima slobodu da prilagode mobilno iskustvo njihovim životima – umjesto da se oni prilagođavaju svojim uređajima”, izjavio je Tm Roh, predsjednik i direktor odjeljenja za mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics.

Najvažniji događaji 2020.

Samsung je u 2019. lansirao prvi komercijalni 5G pametni telefon i tablet Galaxy S10 5G i Galaxy Tab S6 5G. Od tada, Samsung radi na proširenju 5G ponude i ovu godinu zatvara sa 20 5G uređaja u Galaxy ekosistemu. U 2020. godini, Samsung je utabao put novim tehnologijama koje će oblikovati narednu eru mobilnih inovacija. Vizija kompanije Samsung o inteligentnim, umreženim uređajima sa mobilnim telefonima u fokusu je postala realna. Ove godine je 5G tehnologija, koju je Samsung razvijao više od decenije, postala komercijalno dostupna. Tokom posljednjih deset godina Samsung je postavljao temelje pete generacije mobilne mreže, pomažući u stvaranju globalne 5G infrastrukture.
Sve veći zamah se javlja iza kategorije preklopivih telefona, koja je lansirana sa Galaxy Fold uređajem u 2019. i unaprijeđena 2020. sa Galaxy Z Flip i Galaxy Z Fold 2 modelima. Pomoću drugotrajnih partnerstava u industriji, Samsung je uspostavio otvoreni ekosistem za preklopive uređaje i donio inovacije na polju korisničkog iskustva, koje su omogućile da se korisnicima pruži nešto zaista novo. Galaxy Z Fold2 je hvaljen kao telefon koji rekonceptualizuje značenje pametnog telefona.
Samsung je također ostvario napredak u nastojanju da učini svijet boljim, održivijim mjestom za život. U partnerstvu sa programom za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP), kompanija je promovisala 17 ciljeva održivog razvoja na više od 80 miliona pametnih telefona, mobilišući i osnažujući Galaxy zajednicu putem Samsung Global Goals aplikacije. Kompanija nastavlja da doprinosi ovim ciljevima i kroz životni vijek uređaja, kako bi pomogla globalnoj tranziciji ka cirkularnoj ekonomiji, tako što proizvode kreira da traju duže i koristi održive materijale za njihova pakovanja.

Dolazeće mobilne inovacije u 2021.

“Prezadovoljan sam onime što je Samsung ostvario ove godine, ali kao strastveni inovatori posvećeni probijanju tehnoloških granica, uvijek razmišljamo o tome šta je sljedeće”, izjavio je TM Roh.
Inženjeri i razvojni timovi rade posvećeno na tome da nadograde napredne mogućnosti vještačke inteligencije na Galaxy uređajima, omogućavajući im da uče i zaključuju na osnovu dnevnih aktivnosti i navika korisnika, kako bi kreirali bolje fotografije i video snimke, bolje iskoristili bateriju i prostor za skladištenje podataka, optimizovali ekrane i još mnogo toga. U planu je proširenje mogućnosti personalizovanja svakog Galaxy proizvoda, kako bi ohrabrili korisnike da budu produktivniji i da rade sve ono u čemu uživaju.
Samsung je već ostvario značajne tehnološke proboje poput ultra širokog protoka (UWB) kroz otvorenu saradnju sa partnerima, a uskoro će predstaviti i značajne mogućnosti povezivanja, koje će transformisati način na koji korisnici otvaraju vrata i omogućit će integrisana, personalizovana automobilska iskustva.
U 2021. godini Samsung će proširiti ponudu preklopivih telefona, tako da ova kategorija proizvoda postane dostupnija korisnicima, a budući da je kao brend poznat po revolucionarnim kamerama, korisnike očekuju i super inteligentne, profesionalnog ranga. Također, neki od omiljenih aspekata Galaxy Note serije će biti dodati nekim drugim uređajima iz Galaxy portfolia, što će posebno obradovati korisnike.