Samsung osvojio 30 CES 2019 inovacijskih nagrada za dizajn i inžinjerstvo

0
1225
Samsungovi nagrađeni proizvodi na CES 2019

Globalni lider u tehnologiji, kompanija Samsung Electronics, objavila je danas da je 30 novih inovacija u proizvodima osvojilo nagrade na CES 2019, uključujući dvije nagrade ‘Najbolje od inovacija’.
Nagrade naglašavaju uspjeh kompanije Samsung u razvoju inovacija koje napreduju u industriji. Ove godine, Samsung nagrađivana priznanja obuhvataju niz kategorija uključujući: vizuelni prikaz, fitness, sport i biotehnologiju, dodatke za bežične slušalice, pametni dom, virtuelnu i povećanu stvarnost, računarski hardver, komponente i periferne uređaje, audio/video u vozilu i eko dizajn.
“U proteklih godinu dana napravili smo značajna ulaganja na područjima 5G, loT i Al i čast nam je priznati da smo potrošačima i industriji pomogli da rade ono što prije nisu mogli”, izjavio je Tim Baxter, predsjednik i izvršni direktor kompanije Samsung Electronics za Sjevernu Ameriku.
CES nagrade za inovacije sponzorira Udruženje potrošačkih tehnologija (CTA)™, koji je ujedno vlasnik i organizator CES-a. Mnogi Samsungovi priznati proizvodi biće izloženi na CES 2019, koji će biti održan od 8. do 11. januara 2019. na Samsung štandovima koji se nalaze u Centralnoj dvorani Las Vegas kongresnog centra. Drugi će biti prikazani na izložbi CES 2019 nagrada za inovacije, u Venetian Resport hotelu.

Samsungovi nagrađivani proizvodi

Samsung Galaxy Note 9 – Sa snažnom, cjelodnevnom baterijom,novim S Penom koji ima Bluetooth Low Energy konekciju, najinteligentniji model Samsungovih fotoaparata i do terabajta memorije, Galaxy Note 9 telefon je dovoljno snažan da prati ubrzan način života.
Samsung Galaxy Tab S4 – Sa Samsung DeX-om, dugotrajnom baterijom, profinjenim S Penom, četiri zvučnika podešena od strane AKG-a, ovaj novi tablet omogućava lakšu produktivnost i veću zabavu.
Samsung Galaxy Watch – Sa više od 39 praćenih vježbi i aktivnosti te novim funkcijama za spavanje i upravljanje stresom, moćni pametni sat čuva potrošače usmjerene na svoje zdravstvene i wellness ciljeve.
Duo bežični punjač – Kombinacija bežičnog punjača za brzo punjenje sa postoljem i bežičnog punjača, brzo punjenje 2 u 1 dozvoljava korisnicima da brzo napune svoj telefon uz drugi Qi – kompatibilni telefon ili nosivi uređaj.
Samsung DeX – korisnicima pruža iskustvo poput PC-a, direktno sa svog vodećeg Samsung Galaxy mobilnog uređaja. To se može učiniti jednostavno povezivanjem mobilnog uređaja sa vanjskim monitorom ili promjenom postavki na Galaxy TabS4. Korisnici Note 9 također mogu koristiti svoj SPen kako bi unaprijedili slajdove dok su u DeX režimu na većem zaslonu.
SmartThings Tracker – Mali, lagani GPS uređaj za praćenje, povezan preko LTE-M mreže koja pomaže ljudima da brzo i preciznije prate ono što je najvažnije. Bilo da je to sportska torba izgubljena u školi ili kućni ljubimac koji je možda otišao daleko od kuće, stvari se mogu lako pratiti u realnom vremenu putem Samsungove Android i iOS kompatibilne SmartThings aplikacije.
HMD Odyssey + – Pored svojih Super AMOLED displeja, HMD Odyssey + katakteriše nova tehnologija prikaza Anti-Screen Door Effect (anti-SDE), tako da se igrači više ne moraju brinuti zbog vrtoglavice i iskrivljenih pogleda. Vrhunski dizajn HMD Odyssey + nadopunjuje se dinamičnim zvukom AKG tehnologije, uključujući prostorni zvuk od 360 ° i vidno polje od 110 °.
Samsung Galaxy A6 – Za one koji žele da dobiju više od pristupačnog pametnog telefona, Galaxy A6 ima ugrađen impresivan ekran, moćnu kameru i novi nivo pogodnosti. Sa 16MP prednjim i zadnjim kamerama, korisnici mogu snimiti zapanjujuće fotografije i selfije, a otvor F1.7 na zadnjoj kameri pomaže u održavanju svjetlijih i jasnih slika pri slabom osvjetljenju.
Samsung 256GB 3DS DDR4 RDIMM – Industrijski najbrži DDR4 i memorijski modul sa najvećom gustoćom za sljedeću generaciju, omogućen je s najsavremenijim rješenjima potrošačke infrastrukture visoke gustoće i visokih performansi uz izuzetno nisku potrošnju (15 wata na 1,2 V).
Samsung 512GB Universal Flash Storage – Prvi industrijski 512 GB sa ugrađenim Universal Flash Storage (eUFS), za automobilske A / V sisteme i sljedeće generacije mobilnih uređaja, koristeći Samsungove nove 64-slojne 512-gigabitne V-NAND čipove. Paket 512GB eUFS će prenijeti 5GB ekvivalentni full HD video snimak u SSD za oko šest sekundi, više od 8x brže od tipične microSD kartice.
Samsung 3.84TB NVMe Z-SSD – SZ1733 nudi novi nivo pohrane za superračunala namijenjena AI analizama, velikim podacima i loT aplikacijama, koristeći nove Samsungove Z-NAND čipove koji pružaju 10 puta veće performanse čitanja ćelija od 3-bitnog V- NAND čipova.
Samsung LM302S – Najnovija rasprostranjenost rasvjetne platforme koja je dostupna na najnovijoj verziji, osmišljena je kako bi poboljšala učinkovitost rada postizanjem zdravijih cirkadijalnih ritmova (ciklusa sna / buđenja) tokom čitavog dana, promovišući kontinuitet i zdrav san tokom dana i navečer.
Samsung SSM-U Series – Nova vrsta pametnog modula koja sadrži seriju senzora zasnovanih na radaru s većom osjetljivošću detekcije od konvencionalnih senzora i nevidljivim prijenosom za veću fleksibilnost dizajna u pametnoj stambenoj rasvjeti.