Schneider Electric predstavio IT inovacije

Potražnja za energijom u svjetskoj informatičkoj industriji porast će za gotovo 50% do 2030. godine

0
303
Novi trofazni uređaj za neprekidno napajanje, Galaxy VL, dostupan je u modelima od 200 - 500 kW

Schneider Electric, predvodnik u automatizaciji i digitalnoj transformaciji sistema za upravljanje energijom, objavio je izvještaj koji pokazuje kako će se digitalizirane i pametne aplikacije primjenjivati u neposrednoj budućnosti. Izvještaj, nazvan Utjecaj klimatskih promjena i digitalna ekonomija (Digital Economy and Climate Impact) predviđa da će potražnja za energijom u svjetskoj informatičkoj industriji porasti za gotovo 50% do 2030. godine.
Elektrodistribucijski sistemi će se u međuvremenu dekarbonizirati, pa emisije ugljičnog dioksida neće porasti za više od 26%, u istom razdoblju. Ipak, kako bi se rast emisija ugljičnog dioksida još više usporio, Schneider Electricov Naučni institut za održivi razvoj preporučuje nastavak mjera koje se već primjenjuju u postizanju veće energetske učinkovitosti u informatičkoj industriji, kako na strani energetike tako i na strani razvoja boljih informatičkih komponenti i sistema.
Izvještaj naglašava kako sve veće širenje računarstva na rubu mreže traži snažniji fokus na uređaje u tim sistemima, jer se predviđa da će biti energetski manje učinkoviti od hiper-skaliranih podatkovnih centara, kad se mjere sa stanovišta energetske učinkovitosti.
“Kad se svijet fizički zaključao, istodobno se virtualno otključao pa je promet podacima na internetu eksplodirao”, objašnjava Pankaj Sharma, izvršni potpredsjednik za rješenja sigurnosne zaštite energetskih uređaja u Schneider Electricu.

Smart UPS Ultra: Novitet Schneider Electric u ponudi uređaja

Ne treba pretpostaviti da će rast količine digitalnih aktivnosti neizbježno rezultirati duboko problematičnim rastom emisija CO2. Analiza Schneider Electricovog Instituta za održivost eliminirala je većinu najgorih scenarija, predviđanjem da će se potrošnja električne energije u IT sistemima udvostručavati svakih pet godina.
Uz objavu navedenog izvještaja, Schneider Electric je predstavio i novi softver namijenjen infrastrukturi za podatkovne centre, EcoStruxure™ IT te novitete u ponudi uređaja za neprekidno napajanje Galaxy™ VL 3-phase UPS. Svi noviteti koji su predstavljeni oblikovani su tako da ostvaruju postavljene ciljeve održivosti i povećavaju otpornost informatičke infrastrukture i infrastrukture podatkovnih centara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here