The Banker: UniCredit ‘Banka godine’ u Bosni i Hercegovini

0
1058
Predstavnicima UniCredit banke u BiH dodijeljena nagrada magazina The Banker

UniCredit Bank je saopćila da joj je i ove godine magazin The Banker dodijelio nagradu ‘Banka godine’ u Bosni i Hercegovini za 2018. godinu.
Dobitnika nagrade ‘Banka godine’, koja se smatra standardom za bankarsku izvrsnost, odabrao je međunarodni žiri koji je ocjenjivao konkurentne banke i njihovu sposobnost ostvarenja prinosa, postizanja strateške prednosti i opsluživanja potreba tržišta. Procjena je izvršena u periodu od januara 2017. do juna 2018. godine.
“Ovakve rezultate uspjeli smo postići zahvaljujući predanosti svih naših zaposlenika, ali i izuzetnoj lojalnosti naših klijenata, na čemu smo im veoma zahvalni. Njihovo povjerenje nas obavezuje da kontinuirano radimo na isporuci proizvoda i usluga vrhunske kvalitete”, izjavio je Dalibor Ćubela, predsjednik Uprave UniCredit Bank Mostar.
“Veoma smo ponosni što nas je The Banker proglasio ‘Bankom godine’ u Bosni i Hercegovini. Uz naše dobre rezultate, ovo je potvrda da je naš Transform 2019 na dobrom putu. Cilj nam je biti najinovativnija banka u zemlji, kontinuirano ulažući u digitalizaciju, kako bismo pružili najbolje našim klijentima, ali i našim zaposlenicima”, izjavio je Jean Pierre Mustier, izvršni direktor UniCredita.
Uz ovogodišnju titulu ‘Banke godine’ u Bosni i Hercegovini, UniCredit je također priznat kao ‘Banka godine’ u Italiji, te kao najbolji pružatelj deviznih usluga za 2019. u Italiji i Austriji od strane Global Finance-a.