UIO: U Sarajevu zaplijenjeni mobiteli vrijedni oko pola miliona KM

0
852
Zbog nezakonite trgovine u Sarajevu zaplijenjeni mobilni telefoni vrijedni 500.000 KM

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH su zbog nezakonite prodaje oduzeli mobilne telefone tržišne vrijednosti u iznosu od 500.000 KM.
U saopćenju UIO se navodi da su, na osnovu operativnih saznanja prikupljenih na terenu, službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja iz regionalnog centra Sarajevo izvršili rekordnu zapljenu mobilnih telefona marke ‘LG’. Zbog nezakonite prodaje službenici UIO privremeno su oduzeli 1.400 mobilnih telefona marke ‘LG K9 dual’ i 300 mobilnih telefona marke ‘LG K9’. Ukupna tržišna vrijednost zaplijenjenih telefona procjenjuje se na iznos od 500 hiljada KM.
Prilikom izvođenja ove akcije službenici UIO, koristili su opremu, znanje i vještine stečene kroz dugogodišnji program obuke i opremanja od strane Vlade SAD, kroz program EXBS.
Osobe od kojih je privremeno oduzeta ova roba bit će procesuirana pred nadležnim sudom zbog kršenja propisa iz oblasti indirektnog oporezivanja. Pored navedenog ovlaštena službena lica UIO nastavit će sa poduzimanjem daljnjih mjera i radnji iz svoje nadležnosti kako bi utvrdili na koji način je roba dospjela u carinsko područje BiH, saopćeno je iz UIO.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here