Uručeni ključevi 60 automobila za ratne vojne invalide u FBiH

0
897
Izmijenjena Uredba o obezbjeđenju sredstava za nabavku automobila RVI 100% prve grupe

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević uručio je ključeve automobila nabavljenih za 60 stopostotnih ratnih vojnih invalida.
On je izrazio nadu da će praksu nabavke automobila za branitelje ratne vojne invalide nastaviti i buduće federalne vlasti.
Predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida FBiH Esad Delić zahvalio je Vladi FBiH i resornom ministarstvu, kao i drugim tijelima koja su učestvovala u nabavci i odabiru automobila iz ove kategorije.
Zahvalnost su također izrazili predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida paraplegičara u FBiH Mujo Aganović i potpredsjednik HVIDRA-e Slavko Zec.
Direktor Porcshea d.o.o Sarajevo, kompanije dobavljača automobila, Senad Olovčić naglasio je izuzetnu višegodišnju suradnju te kompanije s Federalnim ministarstvom za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata u vezi s nabavkom automobila za branitelje.
Automobili Škoda Octavia karavan, 1,4 TSI, automatic DSG, koje je danas dobilo 60 ratnih vojnih invalida, proizvedeni su ove godine i zadovoljavaju sve uslove koje su korisnici tražili od resornog federalnog ministarstva. Cijena jednog ugovorenog automobila je 24.950 KM bez PDV-a, a za nabavku 60 vozila je utrošeno 1.497.000 KM.
Komisija za javne nabavke Ministarstva uspješno je provela zakonsku proceduru, a prethodno je u ovogodišnjem budžetu za nabavku automobila ratnim vojnim invalidima prve grupe osigurano 1,5 milion KM.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here