Vanya Panayotova je nova direktorica L’Oreal za Adria Balkan

0
949
Vanya Panayotova

Vanya Panayotova imenovana je novom generalnom direktoricom kompanije L’Oréal u Hrvatskoj, i tu će ulogu preuzeti početkom marta 2020. Osim Hrvatske, Panayotova će još biti zadužena za osam tržišta u Adria-Balkan regiji*.
Na toj funkciji zamijenit će Brigitte Streller, koja će preuzeti nove odgovornosti u Grupi L’Oréal, nakon 15 godina vođenja istoimenih tržišta.
Vanya Panayotova trenutno je generalna direktorica firme L’Oréal u Rumuniji i njezine će se odgovornosti sada proširiti i na tržišta Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije, Bugarske, Sjeverne Makedonije, Albanije, Kosova i Crne Gore.
Vanya ima bugarsko državljanstvo i bogato dvadesetogodišnje iskustvo rada u sektoru robe široke potrošnje, kao i impresivnu karijeru u vodstvu međunarodnih tvrtki i velikih trgovačkih društava. Započela je svoju karijeru u firmi Procter & Gamble, a zatim prešla u Mondelez International, gdje je napredovala radeći na tržištima istočne Evrope, Afrike i Bliskog istoka.
U Rumuniju je došla 2017. kao generalna direktorica hrvatske firme Orbico, a 2018. pridružila se Grupi L’Oréal na poziciji generalne direktorice za Rumuniju. Kao uspješna liderica s obilnim znanjem o državama regije Adrije i Balkana, Vanya će povezati uspješnost obje podružnice kako bi postigla kontinuiran i ubrzan rast tržišnog udjela u svim državama za koje je sada zadužena, saopćeno je.
Brigitte Streller nastavit će svoju uspješnu karijeru kao generalna direktorica L’Oreala za tržišta Češke, Mađarske i Slovačke.
Prenos zaduženja s Brigitte Streller na Vanyu Panayotovu trenutno je u toku, a promjene će stupiti na snagu 1. marta 2020.
_____________
*L’Oréal je na lokalnim tržištima prisutan pod imenom L’Oréal Adria-Balkan. Struktura kompanije obuhvaća tri podružnice – L’Oréal Adria (Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina te izvozna tržišta Sjeverne Makedonije, Albanije, Kosova i Crne Gore, L’Oréal Balkan (Srbija) i L’Oréal Bulgaria (Bugarska).