U Sarajevu otvorena preuređena dm prodavnica

0
300
Finansijska podrška za besplatnu školu skijanja djece sa Downovim sindromom

U sarajevskom naselju Alipašino polje, na adresi Trg Solidarnosti 2, danas je otvorena preuređena dm prodavnica.
Danas su kupce u ovoj osvježenoj dm prodavnici čekala posebna iznenađenja i pokloni na kasi. Svim kupcima dm je poklanjao ceker, a mali znak pažnje uručen je onima koji su kupovinu obavili u iznosu od 30 KM i više. Kupci čiji je iznos računa bio 70 KM i više na poklon su dobili dm peškir. Osim navedenih pogodnosti dm je za sve kupce pripremio i popust na ukupnu kupovinu od 15% a koji će trajati i naredna dva dana, tačnije do 10. septembra.
Povodom ponovnog početka rada preuređene prodavnice dm je i ovaj put podržao lokalnu zajednicu uručivši donaciju u vrijednosti od 5.000 KM za unapređenje rada škole skijanja ‘Snješko’, koja postoji od 2012. godine. Sezonski je pohađa više od 200 djece, dok u svoj program uključuju i rad s djecom sa Downovim sindromom.
“Cilj škole skijanja ‘Snješko’ je da što više djece sa Downovim sindromom nauči skijati te da boraveći na svježem planinskom zraku sa drugarima unaprijede svoje fizičko i mentalno zdravlje, postanu samostalni ne samo u ovom sportu već i u svakodnevnom životu. Međutim, skijanje je veoma skup sport i da bismo nastavili dosadašnju praksu da škola bude besplatna za djecu sa Downovim sindromom donacije poput ove od dm-a su nam zaista od velikog značaja“, rekao je Adnan Hadžihalilović, vlasnik i ski instruktor u školi skijanja ‘Snješko’ zahvalivši se dm-u na iskazanoj podršci.
Donaciju je uručila menadžerica prodajnog područja Edisa Lačić, koja je istakla da je ponosna na kompaniju dm koja i ovaj put svoj poslovni uspjeh dijeli sa lokalnom zajednicom.
Posebna radost za sve kupce je i nagradna igra, koja traje do 15. septembra, a u okviru koje će kupci moći osvojiti: Gorenje Side by Side frižider, Xiaomi Redmi 9C mobilni telefon + dm poklon paket te 10 dm poklon kartica u vrijednosti od po 50 KM.